cropped-cropped-Sopron-logo-kerek.pdf-2.png

A történet mögötti valóság

Elhívásunk

Miben hasonlít a mai kor Nóé korához?

A mai világban is – mint ahogy Nóé korában is – megtéveszti a Sátán az embereket, és eltéríti az igazságtól.Az emberek be vannak szorítva egy hazug életmódba: egész héten keményen dolgoznak, hogy azután elkölthessék a pénzüket a „boldogító” javakra és a biztonságra. Idejük másra nincs, így az élő Istennel való kapcsolatra sincs. De a világ azt mondja, hogy az élet úgyis csak 70-80 évig tart, ez van, most és így kell kiélned magad…

c0e7fdeaf84ac9606c29fc9a648c519f

Mit értünk azon, hogy gyülekezetünk egy bárka?

Nóé korában a bárka segítségével 8 lélek menekült meg a bűn következményétől, a pusztulástól, mert hitt Isten útmutatásának.A mai korban is készített Isten egy utat a menekülésre, ez az út maga Jézus Krisztus. Aki hiszi, hogy Isten elküldte Fiát, az megmenekül és Krisztus gyülekezetének tagjává válik. A gyülekezet pedig Krisztus teste.Isten tervéhez az is hozzá tartozik, hogy mindezt a jóhírt rajtunk, a gyülekezeten keresztül akarja bemutatni a világnak. Ezért soproni közösségünket hasonlónak látjuk a Nóé által épített bárkához abban, hogy az jól láthatóan hirdette az akkor élő emberek számára a megmenekülés útját.

Olyan bárkát szeretnénk építeni, amely jól látható a város minden fizikai és szellemi pontjáról, és amely, elég nagy ahhoz, hogy a legkülönbözőbb embereket képes legyen befogadni.Ez egy maroknyi ember számára lehetetlennek tűnik, de mivel Isten maga bátorít bennünket az építésre, hisszük, hogy megvalósítható, mert féljük és tiszteljük Istenünket.Ezért nem emberi számítás alapján, hanem hit által építjük gyülekezetünket.

Egy ilyen nagy vállalkozást csak úgy tudunk megvalósítani, ha összefogunk. Ezért egyik kezünkkel Istenbe, a másikkal egymásba kapaszkodva egységben építjük gyülekezetünket.

Gyülekezetünk tehát menedékhelye akar lenni mindazoknak az embereknek, akik segítségül hívják Jézus Krisztust, hogy megmenekülhessenek a bűn szorításából.Hisszük, hogy Isten helyezett bennünket Sopron városába. Itt élünk az emberek között és éljük a mindennapi életünket, de végső soron mindent azért teszünk, hogy elmondhassuk embertársainknak a menekülés útját. Látásunk szerint ezt a jóhírt a legjobban úgy tudjuk bemutatni a városlakóknak, ha hit által, Istent félve és tisztelve, kéz a kézben építünk egy – a Nóé bárkájához hasonlóan jól látható – gyülekezetet.

Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be... (Jel 3,8)

Készen állsz, hogy beszállj a bárkába?

Megközelítés

Kapcsolat

sopronbarkaja1@gmail.com

11737083-20091176-00000000

18980299-1-08

Közösségi média